Blog RespiroDental.ro

Fii la curent cu ultimele noutati din domeniu.

Cauta

Powered by

Parodontita

“Parodontita reprezinta o boala infectioasa care, netratata, duce la pierderea progresiva a atasamentului si a osului iar in final la pierderea dintelui. Rezultatele unor studii clinice au evidentiat faptul ca boala parodontala cronica poate fi tratata cu succes printr-un control meticulous al placii, completat cu un tratament parodontal nechirurgical sau chirurgical, avand ca scop dislocarea biofilmului placii subgingivale si reducerea pungilor parodontale.[i] Exista dovezi clare ca dintii cu implicatii parodontale au o buna sansa la supravietuire pe termen lung, cu conditia ca tratamentul, compleanta pacientului si intretinerea dintilor sa fie corespunzatoare. [ii]

Desi tehnicile parodontale nechirurgicale si chirurgicale conventionale pot duce la reducerea pungilor parodontale si la oprirea progresiei bolii, aceste tratamente sunt, de obicei, asociate cu o marire a retractiei tesutului moale si cu pierdere de os. Tratamentele parodontale conventionale sunt caracterizate, in general, de refacere parodontala, cee ace implica vindecarea fara restaurarea de atasament al dintelui, fiind deseori asociate cu formarea unui epiteliu junctional lung. [iii]

Obiectivul final si probabil inca ideal al terapiei parodontale il reprezinta restaurarea completa a structurii si functiei tesuturilor parodontale pierdute. Regenerarea este definita ca fiind reproducerea sau reconstructia unei parti pierdute sau lezate a corpului, in asa fel incat arhitectura si functia tesutului pierdut sau lezat sa fie complet restaurata. Aceasta presupune restaurarea structurii si functiei gingiei, a osului alveolar, cementului radicular si a ligamentului parodontal.”

 [i] Greenwell H Committee on Research, Science and Therapy, American Academy of Periodontology. Position paper: guidelines for periodontal therapy. J Periodontol 2001;72:1624-1628

[ii] Axelsson P,Nystrom B, Lindhe J. The long-term effect of a plaque control program on tooth mortality, caries and periodontal disease in adults: results after 30 years of maintenance. J Clin Periodontol 2004;31:749-757.

[iii] Bosshardt DD, Sculean A. Does periodontal regeneration really work? Periodontol 2000 2009;51:208-219

 

Regenerare Gingivala

Retractia gingivala reprezinta expunerea radacinilor dentare prin migrarea marginii gingiei catre varful radacinii.

Read more...

Radiologie Dentara

Pentru ca tratamentul dumneavoastra stomatologic sa fie mai simplu si mai rapid, acum clinica Respiro dental va ofera si servicii de radiologie.

Read more...

Tehnica de bioregenerare (A-PRF) in clinica RESPIRO DENTAL

Tehnica de bioregenerare sau A-PRF a fost dezvoltata in Franta in anul 2001, de catre Choukroun, fiind un concentrat de trombocite bogat in fibrina, utilizat pe scara larga pentru a accelera vindecarea tesuturilor moi si dure.

Read more...

Ortodontie

Ne bucurăm că tot mai multe persoane trec peste impedimentul estetic și se hotărăsc să-și pună aparat dentar, pentru a corecta problemele de ocluzie sau cele estetice. În clinica noastră găsești aparate fixe și mobile, mai vizibile sau mai puțin vizibile, potrivite pentru orice tip de problemă ortodontică.

Cele mai frecvente probleme ortodontice

 • Dinții înghesuiți
  Această problemă apare atunci când maxilarul este prea mic și dinții nu au suficient spațiu de desfășurare sau când maxilarul este de dimensiuni normale, însă dinții sunt supradimesionați. Crește riscul cariilor și al gingivitelor pentru ca e dificil să faci un periaj corect. În timp, dinții pot ajunge să se abrazeze (uzeze) din cauza contactelor dentare incorecte.
 • Dinții prea depărtați
  În acest caz, spațiile dintre dinți sunt foarte mari, pentru că dinții sunt foarte mici în raport cu maxilarul. Multe danturi prezintă un spațiu mai mare doar între incisivii centrali – numit diastemă (zis și strungăreață) sau, doar între dinții laterali, caz în care avem treme. Spațiile interdentare mari te pot incomoda la nivel estetic și îți pot provoca unele dificultăți de pronunție.
 • Dinții ieșiți în afară
  Dinți de iepure, așa cum sunt numiți, mai puțin elegant, incisivii centrali atunci când sunt ieșiți în exterior. Pot fi vulnerabili în caz de lovire, fiind mai expuși față de restul dinților și, în unele cazuri, mai pronunțate, pot împiedica închiderea completă a gurii.
 • Ocluzia inversă
  Când dinții inferiori ajung să îi acopere pe cei superiori avem o mușcătură inversă. Cauzele pot fi legate de dezvoltarea insuficientă a maxilarului superior sau invers, de dezvoltarea excesivă a mandibulei.
 • Ocluzia deschisă
  La mușcătură, între dinții superiori și cei inferiori rămâne un gol, aflat de obicei în zona frontală. Pe lângă aspectul inestetic, problema trebuie corectată pentru că, în timp, dinții care se ating cel mai des și care suportă toată greutatea se vor uza. Aspectele deranjante sunt de obicei proiecția salivei în timpul vorbirii și modificarea pronunției.

La ce să te aștepți de la tratamentul ortodontic

1. Ca să faci lucrurile ca la carte, înainte de a veni la ortodont te invităm la o consultație stomatologică generală, mai ales dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultima vizită la dentist. Nu toate cariile dor și chiar dacă dinții sunt sănătoși, înainte de montarea unui aparat dentar se recomandă întotdeauna să faci un detartraj.

2. Controlul ortodontic propriu-zis constă într-o primă evaluare, în care medicul nostru ortodont îți va face o serie de radiografii și fotografii pentru a observa cât mai în detaliu poziția dinților. Îți va lua și o amprentă dentară. Cu ajutorul acestora, va întocmi un dosar ortodontic pe care îl va studia, până la următoarea vizită, pentru a găsi cel mai potrivit plan de tratament.

3. La a doua consultație, de obicei, discutăm planul și opțiunile de aparate dentare. Alegem aparatul și stabilim etapele de tratament. După montarea aparatului, va fi nevoie să revii la fiecare 3-4 săptămâni pentru a verifica evoluția poziției dinților și pentru a ajusta aparatul. După fiecare ajustare, e posibil să ai o mică sensibilitate și o senzație de presiune pe dinți, cu care te vei obișnui în timp.

4. În funcție de problema pe care o corectăm, aparatul poate fi ținut între 12 și 24 de luni. Chiar și acest timp este mic, în comparație cu toți acei ani în care dinții au fost obișnuiți să stea în poziția inițială greșită. De aceea, după scoaterea aparatului, va fi nevoie să porți un aparat de contenție (numit și retainer) - un dispozitiv mult mai puțin vizibil decât aparatul dentar, ce poate fi, de asemenea, fix sau mobil. Rolul lui este să mențină rezultatul obținut cu atâta muncă, dezvățând de tot dinții de vechiul lor obicei.

Aparatele noastre dentare

Aparatul dentar fix metalic

Acesta este aparatul dentar clasic, format din bracketuri metalice (acele mici bucățele de metal fixate pe fiecare dinte), arc (sârma care unește bracketurile și a cărei presiune influențează deplasarea dinților) și ligaturi elastice sau metalice (unesc firul ortodontic de fiecare bracket).

Avantaje

 • Este fixat pe dinți, deci te scapă de grija aplicării zilnice;
 • Poate fi purtat la orice vârstă (dacă există dinți permanenți), chiar și în cazul unor malocluzii pronunțate;
 • Este eficient, iar rezultatele sunt de durată;
 • Costurile sunt mai mici față de alte tipuri de aparate.

Dezavantaje

 • Este vizibil, fiind fixat pe exteriorul dintelui.

030231 București, zona Universitate, Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev nr. 7
Luni - Vineri 09:00 - 20:00
+40 727 336 825 (DENTAL)
programari@respirodental.ro
SUGESTII ȘI RECLAMAȚII:
manager@respirodental.ro