Protetică dentară

Reconstrucția cu ajutorul coroanelor dentare

Îți vom recomanda montarea unei coroane dentare atunci când, din cauza unor carii severe sau a unor accidentări, dintele tău s-a deteriorat atât de mult încât nu mai poate susține o plombă sau o fațetă. Cele mai bune coroane cu care lucrăm la momentul actual sunt cele din ceramică Emax, ce au translucența, transparența și rezistența unui dinte natural.

Ceremonia de încoronare

Fiecare procedură de montare a unei coroane începe prin scanarea poziției dinților. Pe baza acestui scan vom putea construi, pe loc, o coroană provizorie pe care o vei purta câteva zile, timp în care vom lucra la coroana finală. În funcție de caz, vom monta coroana provizorie pe dintele rămas, pilind dintele și fixând un pivot în rădăcină sau pe bontul dintelui (dacă acesta este încă funcțional), pe bontul implantului sau pe o punte dentară. Peste câteva zile te vei putea întoarce pentru coroana finală.

Coroanele noastre

Am ales să lucrăm doar cu coroane ceramice, datorită esteticii și rezistenței lor în timp. Îți funcție de tipul de tratament recomandat, în clinica noastră vei găsi:

Coroana ceramică cu suport de metal

Este cea mai puțin costisitoare variantă, recomandată, în general, pentru molari. Datorită suportului de metal, în timp se poate să apară o mică colorație la baza gingiei. Din acest motiv, coroanele metalice se folosesc pentru dinții cel mai puțin vizibili.

Coroana ceramică Emax

Aceasta este o coroană în întregime ceramică, folosită de obicei în zona frontală. Asta deoarece este o coroană cu o estetică foarte bună, ce reproduce fidel dintele natural.

Coroana ceramică cu suport de zirconiu

Este o coroană obținută prin cele mai noi tehnologii, apărută ca o alternativă rezistentă la coroanele metalice. Îmbină cele mai bune caracteristici ale celorlalte tipuri de coroane disponibile în clinică, motiv pentru care și costul ei este ridicat.

Refacerea estetică prin fațetele dentare

Fațetele dentare te pot ajuta atunci când îți dorești corectarea formei dinților. Sunt confecționate din același material ceramic Emax, ce reproduce fidel rezistența ridicată, translucența și transparența dintelui natural. Spre deosebire de coroană, fațeta acoperă doar partea externă a dintelui și este mult mai puțin invazivă. Este o soluție potrivită atunci când ai o plombă veche care și-a schimbat culoarea în raport cu dintele, atunci când ai dinții prea scurți, când dinții s-au ciobit sau tocit sau când ai o problemă legată de distanța între aceștia (și vrei să eviți aparatul dentar).

Curios cum ți-ar sta? Să facem un test.

Pentru a da cea mai potrivită formă fațetelor, vom studia fizionomia feței. E important ca forma fațetelor să fie în armonie cu proporțiile trăsăturilor tale. După ce ajungem la o formă cu care ești mulțumit, vom putea face, pe loc, un mock-up cu ajutorul unor materiale care imită viitoarele fațete. Cel mai bine îți vei da seama dacă forma aleasă e cea potrivită, testând la fața locului. Selfie opportunity!

Știai că dinții cu o formă alungită dau senzația de întinerire?

Forma finală, forma perfectă

Când informația trece prin mai multe persoane până să ajungă la destinație, se întâmplă să se piardă detalii. Pentru că în clinică avem propriul cabinet de tehnică dentară, orice modificare a formei finale se poate face rapid, discutând direct cu cel care se ocupă de modelarea fațetelor tale.

Estetică și funcționalitate prin protezele dentare

Pentru cazurile de dinți lipsă, prima noastră recomandare vor fi întotdeauna implanturile. Un implant se comportă și arată cel mai aproape de dintele natural. Dacă, însă, numărul dinților lipsă este mare și implanturile sunt o soluție mult prea costisitoare, avem o serie de alternative care te pot ajuta. Te așteptăm la o consultație la care vei putea discuta cu medicul despre opțiunea care ți se potrivește cel mai bine.

Proteza pe implanturi

O vom recomanda în cazul în care mai există doar câțiva dinți sau niciun dinte. Procedura de montare presupune inserarea a minim 4 implanturi (câte două pe fiecare arcadă) pe care, mai apoi, va fi așezată proteza. Este cea mai stabilă variantă și cea mai confortabilă, chiar dacă alegi ca proteza să fie fixă sau mobilă.

Proteza scheletată

Dacă încă există dinți, ei vor putea fi folosiți ca punct de sprijin pentru a monta o proteză scheletată. Acest tip de proteză este a doua cea mai stabilă variantă datorită scheletului metalic, care îi permite o fixare bună pe dinții rămași. Aceștia vor fi îmbrăcați cu coroane pentru a susține mai bine presiunea exercitată de proteză în timpul mestecării.

Proteza acrilică

Este cel mai accesibil tip de proteză. E confecționat dintr-un material acrilic dur, care imită gingia și dinții. Spre deosebire de celelalte două, această proteză este mobilă și se sprijină direct pe gingie. De aceea se poate deplasa ușor – cu o proteză acrilică vei putea mesteca folosind doar un sfert din forța normală de masticație.

Albirea dinților

Dacă vrei dinți mai albi, în momentul de față pe piață există multe opțiuni de albire, de la paste de dinți, la benzi de albire, până la vouchere de reduceri la diverse tratamente. Cea mai sănătoasă și eficientă opțiune pentru dinții tăi este albirea într-un cabinet stomatologic care folosește substanțe certificate și metode care protejează smalțul dinților.

Cum se face o albire corectă

Specialistul în estetică dentară din clinica noastră folosește ca substanță de albire peroxidul de hidrogen. Sub acțiunea unui aparat laser sau a unei lămpi cu plasmă, această substanță ajută la deschiderea canaliculelor dentare. Oxigenul pătrunde în aceste spații și îndepărtează colorațiile dintelui. La finalul procesului de albire, canaliculele se închid la loc și întregul tratament este sigilat cu ajutorul unor periaje speciale.

Pentru un dentist, albul are 16 nuanțe

Ca să alegem tipul de albire potrivit pentru tine, vom folosi Cheia Vita – un ghid de culoare care conține cele 16 nuanțe de alb care pot fi întâlnite la toate danturile. În funcție de structura dinților tăi, tratamentele din clinica noastră te pot ajuta să deschizi albul dinților cu 3 până la 9 nuanțe.

Opţiuni de albire
  • Albirea cu lampă cu plasmă – Cu ajutorul peroxidului de hidrogen sub acțiunea lămpii, vom obține o albire între 3 și 7 tonuri.

  • Albirea cu aparat laser – Presupune folosirea unei metode ușor diferite, ce are o putere de albire mai mare și mai rapidă decât metoda anterioară.