Servicii

Calitatea materialelor si cunostintele medicilor sunt garantia unor lucrari de succes!

+40 727 336 825 (DENTAL)

Endodontie

Iunie 27, 2015 3:56 PM

Endodontia este specialitatea stomatologiei care se ocupa cu tratarea si vindecarea bolilor pulpei dentare si a ligamentelor de sustinere de la varful radacinii. Este unul dintre cele mai predictibile tratamente stomatologice daca se folosesc instrumente adecvate.

Pulpa dentara contine vase de sange, nervi si tesut conjunctiv ce sunt responsabile de formarea dintelui in cursul eruptiei lui pe arcada. Pulpa dintelui primeste toate substantele necesare unei dezvoltari normale prin vasele de sange ce intra in dinte pe la varful radacinii.
Clinica Respiro Dental detine un microscop de ultima generatie ce permite vizualizarea unor structuri dentare invizibile sau greu vizibile cu ochiul liber: fracturi, fisuri, canale aditionale. Instrumentarul si tehnicile folosite de catre medicul endodont sunt de ultima generatie.

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara se inflameaza sau se infecteaza, de obicei din cauza unei carii profunde, a unor obturatii coronare (plombe) intinse, fracturi sau fisuri in smalt sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. In cazul in care nu se intervine la timp durerile se pot agrava si se pot forma abcese.

Medicul endodont va incepe cu diagnosticarea afectiunilor endodontice, realizarea planului de tratament endodontic, tratamentul endodontic propriu zis, urmand ca o perioada sa monitorizeze cazul. Tratamentul endodontic se realizeaza doar atunci cand sunt sanse mari de reusita, pentru a fi siguri ca resturarea dentara va fi de lunga durata si sigilarea antibacteriana coronara eficienta.Echipamente Utilizate:
MICROSCOP ENDODONTIE SEILER (USA) – mareste de 13 ori imaginea in timp real; este folosit la tratamente de canal, chirurgie si pregatirea dintelui pentru coronare. Are o precizie impecabila si ofera siguranta rezultatelor tratamentelor.

APEX FINDER MORITA (ENDODONTIE) – este lider mondial in masurarea lungimii canalului radicular, fiind prevazut cu motor endodontic cu programe speciale de endodontie; obturator cu gutaperca la cald.

PROGRAMARI Clinica

Ca să eviți să aștepți la telefon, lasă-ne datele tale împreună cu intervalul orar în care ai putea veni la o consultație și te vom contacta noi pentru a confirma programarea.


030231 București, zona Universitate, Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev nr. 7
Luni - Vineri 09:00 - 20:00
+40 727 336 825 (DENTAL)
[email protected]
SUGESTII ȘI RECLAMAȚII:
[email protected]