Servicii

Calitatea materialelor si cunostintele medicilor sunt garantia unor lucrari de succes!

+40 727 336 825 (DENTAL)

Pedodontie

Iunie 27, 2015 7:11 PM

Pedodontia sau stomatologia pediatrica reprezinta o ramura a medicinei dentare ce se ocupa cu prevenirea si depistarea afectiunilor dentare la copii cat si cu tratamentul acestora.

In timpul cresterii, copilul trece de la dentitia temporara, ce cuprinde cei 20 de dinti de lapte, la dentitia mixta cand apar pe arcada pe langa dintii de lapte si dintii permanenti tineri, iar in final ajunge la dentitia permanenta ce cuprinde cei 28 (32) de dinti definitivi (peste varsta de 12 ani). 

"Dintii temporari (dintii de lapte) au o mare importanta atat in dezvoltarea dintilor permanenti, procesele carioase netrate la dintii temporari putand afecta dezvoltarea ulterioara a celor definitivi cat si dezvoltarea armonioasa a copilului, acesta putand sa efectueze o masticatie adecvata si sa articuleze corect cuvintele. Tratamentele profilactice (fluorizari, sigilari ale santurilor si fosetelor) efectuate din timp cat si controlul regulat la medicul pedodont, prin crearea unei relatii de prietenie intre pacient-copil si medic duc la prevenirea acestor inconveniente. Este foarte important ca micutul sa se acomodeze treptat cu aparatura din cabinet si cu medicul inaintea oricarui tratament, de aceea recomandam ca primele vizite sa fie facute la o varsta cat mai frageda."

Dr. Monica Balica

PROGRAMARI Clinica

Ca să eviți să aștepți la telefon, lasă-ne datele tale împreună cu intervalul orar în care ai putea veni la o consultație și te vom contacta noi pentru a confirma programarea.


030231 București, zona Universitate, Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev nr. 7
Luni - Vineri 09:00 - 20:00
+40 727 336 825 (DENTAL)
[email protected]
SUGESTII ȘI RECLAMAȚII:
[email protected]