Servicii

Calitatea materialelor si cunostintele medicilor sunt garantia unor lucrari de succes!

+40 727 336 825 (DENTAL)

Protetica dentara

Iunie 27, 2015 7:39 PM

Atunci cand pacientul are dinti lipsa din cauza extractiilor, a problemelor cu cariile severe sau in urma unei accidentari etc, se apeleaza la refacerea coroanelor sau imbunatatirea formei, pentru a reface functiile aparatului dentomaxilar. 

Coroanele dentare pot fi cimentate atat pe restul dintelui ramas al pacientului, prin fixarea unui pivot (rcr) in radacina daca acesta a fost salvat in urma tratamentelor endodontice, pe bontul dintelui daca se incearca o imbunatire a formei dintelui, pe implantul dentar in cazul unei extractii, sau prin fixarea cu ajutorul unui dinte vecin, aici apelandu-se la o punte dentara (doua sau mai multe coroane, legate intre ele).


In protetica dentara mai sunt folosite si protezele fixe sau mobile (proteze scheletate, supraproteze, protezele clasice acrilice, proteze pe implanturi). Acestea sunt folosite in general la varste inaintate, cand situatia dentara devine precara, determinata de uzura lucrarilor dentare vechi, a anumitor boli ce au afectat in timp sau unele tratamente neadecvate.


Coroanele dentare sunt de mai multe tipuri:

  • Coroane ceramice cu suport de zirconiu
  • Ceramica presata (emax)
  • Coroane ceramice cu suport de metalUtilizam cea mai noua aparatura, pentru ca fiecare lucrare a noastra sa fie un succes. 
Acesta este un ARC FACIAL de inregistrare a relatiilor maxilare, pentru lucrari perfecte.


Estetica Dentara

In clinica Respiro Dental consideram estetica dentara ca fiind de mare importanta pentru starea de bine a pacientului. Pentru asta ne bazam pe fatetele dentare (in special pentru dintii frontali), coroanele de ceramica presata sau coroanele de ceramica cu suport de zirconiu. Desigur, oferim si tratamente de albire dentara, atat in cabinet, cat si la domiciliu.


La fatetele dentare apeleaza persoanele care au o dizarmonie faciala cauzata de o asimetrie dentara. Fatetele dentare sunt fabricate din ceramica. Pentru reusita acestui tratament se studiaza forma fetei pacientului, proportiile ce trebuie indeplinite pentru un zambet frumos, iar culoarea lor este aleasa in functie de culoarea corespunzatoare masurata pe Cheia Vita*. Fatetele dentare acopera doar fata externa a dintelui si reprezinta cea mai putin invaziva metoda de refacere. Sunt fixate cu un ciment de culoarea dintelui pentru a nu afecta estetica.

Coroanele sunt dispozitive care pot fi fixate atat pe dintii naturali, cat si pe cei artificiali, in diferite cazuri: pentru a proteja dintii care au trecut printr-un tratament endodontic, in caz de fracturare a dintelui sau pentru a inlocui un dinte prin aplicarea ei pe un implant sau pe o punte dentara.

Sisteme de albire utilizate:
- Sistemul de albire al dintilor cu lampa cu plasma Beyond
- Sistemul de albire al dintilor la domiciliu (Opalencence 15%)

Sistemul de albire al dintilor cu lampa cu plasma Beyond este inofensiva si nu creeaza disconfort in timpul pe care il petreci pentru albirea dintilor. Iti rapeste doar o ora din programul tau obisnuit si cu acest tratament poti ajunge la o diferenta de pana la 9 nuante pe cheia VITA*!

Rezultate foarte bune se pot obtine si acasa cu putina rabdare si timpul necesar. Foarte important pentru inceperea acestei proceduri este un cleaning (detartraj + periaj + airflow) cu cateva zile inainte. Pentru acest tip de albire, pacientul are nevoie de gutiere speciale, specifice cazului clinic (se ia amprenta pentru model de studiu si se fac gutiere personalizate). Gelul de concentrare 15%H2O2 se aplica in gutierele ce vor fi purtate timp de 9-14 nopti.


*Cheia VITA – contine 12 culori si este instrumentul folosit de medic si de tehnicianul dentar pentru stabilirea culorii dintilor pacientilor, pentru viitoarele coroane ceramice sau fatete dentare.

Dr. Dan Borteanu

PROGRAMARI Clinica

Ca să eviți să aștepți la telefon, lasă-ne datele tale împreună cu intervalul orar în care ai putea veni la o consultație și te vom contacta noi pentru a confirma programarea.


030231 București, zona Universitate, Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev nr. 7
Luni - Vineri 09:00 - 20:00
+40 727 336 825 (DENTAL)
[email protected]
SUGESTII ȘI RECLAMAȚII:
[email protected]