Blog RespiroDental.ro

Fi la curent cu ultimele noutati din domeniu.
Lorem ipsum dolor sit amet.

Cauta

Powered by

Parodontita

“Parodontita reprezinta o boala infectioasa care, netratata, duce la pierderea progresiva a atasamentului si a osului iar in final la pierderea dintelui. Rezultatele unor studii clinice au evidentiat faptul ca boala parodontala cronica poate fi tratata cu succes printr-un control meticulous al placii, completat cu un tratament parodontal nechirurgical sau chirurgical, avand ca scop dislocarea biofilmului placii subgingivale si reducerea pungilor parodontale.[i] Exista dovezi clare ca dintii cu implicatii parodontale au o buna sansa la supravietuire pe termen lung, cu conditia ca tratamentul, compleanta pacientului si intretinerea dintilor sa fie corespunzatoare. [ii]

Desi tehnicile parodontale nechirurgicale si chirurgicale conventionale pot duce la reducerea pungilor parodontale si la oprirea progresiei bolii, aceste tratamente sunt, de obicei, asociate cu o marire a retractiei tesutului moale si cu pierdere de os. Tratamentele parodontale conventionale sunt caracterizate, in general, de refacere parodontala, cee ace implica vindecarea fara restaurarea de atasament al dintelui, fiind deseori asociate cu formarea unui epiteliu junctional lung. [iii]

Obiectivul final si probabil inca ideal al terapiei parodontale il reprezinta restaurarea completa a structurii si functiei tesuturilor parodontale pierdute. Regenerarea este definita ca fiind reproducerea sau reconstructia unei parti pierdute sau lezate a corpului, in asa fel incat arhitectura si functia tesutului pierdut sau lezat sa fie complet restaurata. Aceasta presupune restaurarea structurii si functiei gingiei, a osului alveolar, cementului radicular si a ligamentului parodontal.”

 [i] Greenwell H Committee on Research, Science and Therapy, American Academy of Periodontology. Position paper: guidelines for periodontal therapy. J Periodontol 2001;72:1624-1628

[ii] Axelsson P,Nystrom B, Lindhe J. The long-term effect of a plaque control program on tooth mortality, caries and periodontal disease in adults: results after 30 years of maintenance. J Clin Periodontol 2004;31:749-757.

[iii] Bosshardt DD, Sculean A. Does periodontal regeneration really work? Periodontol 2000 2009;51:208-219

 

Regenerare Gingivala

Retractia gingivala reprezinta expunerea radacinilor dentare prin migrarea marginii gingiei catre varful radacinii.

Citeste mai mult...

Radiologie Dentara

Pentru ca tratamentul dumneavoastra stomatologic sa fie mai simplu si mai rapid, acum clinica Respiro dental va ofera si servicii de radiologie.

Citeste mai mult...

Tehnica de bioregenerare (A-PRF) in clinica RESPIRO DENTAL

Tehnica de bioregenerare sau A-PRF a fost dezvoltata in Franta in anul 2001, de catre Choukroun, fiind un concentrat de trombocite bogat in fibrina, utilizat pe scara larga pentru a accelera vindecarea tesuturilor moi si dure.

Citeste mai mult...

Ortodontie

Ortodontia este specialitatea stomatologiei care asigura asezarea in pozitie normala a dintilor pe arcadele dentare. Pentru aceasta ramura a stomatologiei exista medici specialisti care asigura, in urma planului de tratament individualizat

Citeste mai mult...

Protetica dentara

Atunci cand pacientul are dinti lipsa din cauza extractiilor, a problemelor cu cariile severe sau in urma unei accidentari etc, se apeleaza la refacerea coroanelor sau imbunatatirea formei, pentru a reface functiile aparatului dentomaxilar.

Citeste mai mult...

Estetica dentara

In clinica Respiro Dental consideram estetica dentara ca fiind de mare importanta pentru starea de bine a pacientului. Pentru asta ne bazam pe fatetele dentare (in special pentru dintii frontali), coroanele de ceramica presata sau coroanele de ceramica cu suport de zirconiu.
Citeste mai mult...

Chirurgie BMF

In clinica Respiro Dental sunt executate o serie de manopere complexe, de catre un medic chirug experimentat: grefe osoase sau gingivale, extractii de molari inclusi (crescuti subgingival), rezectii apicale, chistectomii etc.

Citeste mai mult...

Pedodontie

Pedodontia sau stomatologia pediatrica reprezinta o ramura a medicinei dentare ce se ocupa cu prevenirea si depistarea afectiunilor dentare la copii cat si cu tratamentul acestora.

Citeste mai mult...

Endodontie

Endodontia este specialitatea stomatologiei care se ocupa cu tratarea si vindecarea bolilor pulpei dentare si a ligamentelor de sustinere de la varful radacinii. Este unul dintre cele mai predictibile tratamente stomatologice daca se folosesc instrumente adecvate.

Citeste mai mult...

030231 București, zona Universitate, Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev nr. 7
Luni - Vineri 11:00 - 19:00
+40 727 336 825 (DENTAL)