Servicii

Calitatea materialelor si cunostintele medicilor sunt garantia unor lucrari de succes!

+40 727 336 825 (DENTAL)

IMPLANTOLOGIE

Un plan bine făcut rezolvă problema pe jumătate

Implantologia este specialitatea stomatologiei care se ocupă de pregătirea, inserarea și întreținerea implanturilor dentare. Este una dintre ariile pe care clinica noastră s-a concentrat în ultimii 10 ani și pentru care suntem recunoscuți și recomandați. Metoda noastră este concepută în jurul unei idei simple: planul de tratament dictează rezultatul. Cu ajutorul unui plan de tratament ce ia în calcul tendințele și particularitățile danturii pacientului, lucrarea va putea fi integrată bine în configurația maxilară și, astfel, va avea șanse optime să reziste până la adânci bătrâneți.

Peste 1 miliard de implanturi dentare sunt purtate în acest moment

Implantul dentar este o rădăcină artificială din titan, oxid de zirconiu sau un aliaj între cele două, peste care se așază un bont protetic, deasupra căruia se așază, mai apoi, o coroană (dintre fals) sau o proteză dentară. Implanturile dentare se folosesc de peste 50 de ani – cel puțin 1 miliard dintre locuitorii planetei au deja unul, iar rata lor de succes este de 99%. Asta deoarece titanul este foarte bine tolerat de organism, motiv pentru care este folosit și în ortopedie, chirurgie cardiovasculară sau neurologie.

Mai devreme e mai bine decât mai târziu

Implantul dentar ajută la reconstruirea unui dinte care, din diverse motive, a căzut sau a trebuit să fie extras. În clinica noastră, înainte de a recomanda o extracție, facem tot posibilul, împreună cu medicului endodont, să salvăm dintele natural. Dacă, însă, acest lucru nu este posibil și singura soluție rămâne extracția, recomandarea noastră este ca implantul dentar să fie montat cât mai repede în locul în care s-a aflat dintele. Asta deoarece, în lipsa unor forțe care să acționeze asupra osului, acesta se retrage și, odată cu trecerea timpului, scade suprafața pe care se poate susține implantul. Se ajunge la necesitatea unei adiții de os. De aceea, va fi mult mai simplu și mai puțin costisitor un implant montat mai devreme, decât unul montat la câțiva ani după o extracție.

Uneori, stomatologia este mecanică pură

Un alt motiv pentru care mai devreme e mai bine decât mai târziu, este efectul pe care lipsa unui dinte îl are asupra întregii danturi. Dinții sunt un mecanism complex, în care totul trebuie să fie în locul potrivit pentru a funcționa corect. Atunci când un dinte lipsește, ceilalți dinți încearcă să compenseze și se deplasează pentru a umple spațiul. Pot apărea dislocări ale maxilarului, solicitarea excesivă a anumitor dinți și alte probleme ce se complică odată cu trecerea timpului.

Cum se desfășoară procedura de inserare a implantului dentar

1. Pentru că succesul unui implant depinde de starea ta de sănătate, îți vom cere un set de analize recente. Vom face câteva radiografii, care ne vor ajuta să descoperim particularitățile danturii tale. Cu cât avem mai multe informații, cu atât vom putea concepe un plan de tratament mai eficient.

2. După ce Dr. Borteanu îți va prezenta planul de tratament, dacă nu există alte tratamente prioritare, vom face o anestezie locală (ce poate fi însoțită de sedare) și vom trece la procedura de implantare. Implantul se inserează în os cu ajutorul aparatului NSK Piezotom, cunoscut în industrie pentru precizie, fiind folosit atât în chirurgie cât și în implantologie.

3. Pe rădăcina proaspăt montată vom fixa un dinte provizoriu, care va reface estetica zâmbetului până la montarea coroanei finale.

4. Urmează o perioadă de vindecare ce poate dura între o lună și 3 luni. Va fi nevoie să vii la controale lunare pentru a verifica evoluția integrării implantului în os.

5. Când implantul va fi complet integrat și vindecat, vom îndepărta dintele provizoriu și vom monta bontul. Peste bont vom așeza (în aceeași ședință) coroana finală, confecționată de obicei din ceramică. Din 6 în 6 luni, te vom aștepta la un tratament special de curățare a implantului.

Când nu este indicat un implant dentar?

Discutând cu Dr. Borteanu, veți stabili dacă implantul dentar este o opțiune, în cazul în care suferi de una dintre afecțiunile de mai jos:

  • Diabet insulino-dependent
  • Boli cardiace
  • Reumatism articular acut
  • Deficiențe imunitare
  • Tulburări endocrine
  • Hipertensiune arterială majoră

Rata de succes a implantului scade și în cazul pacienților fumători. Există șanse ca lucrurile să decurgă favorabil, dacă pacientul se lasă de fumat pe durata inserării implantului și în perioada de 1-3 luni de vindecare.

Recuperarea implanturilor dentare eșuate – atenție la falsuri

La mulți dintre pacienții cu implanturi eșuate care apelează la noi, descoperim implanturi necertificate și netestate, de la producători obscuri, care după 2-3 ani de la montare creează complicații. Cea mai frecventă problemă este perimplantita - o afecțiune a gingiei și a osului din jurul implantului, care afectează susținerea. Perimplantita poate fi tratată, însă durata de viață a implantului nu se va putea prelungi foarte mult. Ca medici, îți recomandăm să pui sănătatea pe primul loc, alegând implanturi certificate și testate.

Tipuri de implanturi

Un implant este o investiție pe termen lung. Am ales să colaborăm cu cei mai buni producători de implanturi dentare, care, în cei 10 ani de practică, și-au dovedit eficiența.

Implanturi regular
Implanturi Megagen, Immediate Load, Yes, Implant Direct, AnyRidge potrivite pentru diverse tipologii dentare. Toate aceste implanturi sunt testate și recunoscute de profesioniști. Ele sunt o selecție la care am ajuns luând în calcul criterii precum buna integrare și rezistența în timp.

Implanturi Premium Straumann
Straumann este liderul în implanturi dentare, cu o tradiție de peste 60 de ani și numeroase premii internaționale. Nu există specialist în domeniu care să nu recunoască calitatea acestor implanturi. În cei 10 ani de când Straumann este principalul nostru partener am folosit cu succes implanturile Straumann Roxolid, ce au la bază un aliaj de titan și zirconiu. Acest tip de implant are un timp de integrare mult mai mic (aproximativ o lună) și avantajul de a putea fi folosit și în cazurile cu resorbție osoasă, ajutând la evitarea adiției de os. Tot datorită acestui parteneriat, am avut ocazia de a oferi pacienților noștri prețuri competitive pentru lucrări premium.

PROGRAMARI Clinica

Ca să eviți să aștepți la telefon, lasă-ne datele tale împreună cu intervalul orar în care ai putea veni la o consultație și te vom contacta noi pentru a confirma programarea.


030231 București, zona Universitate, Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev nr. 7
Luni - Vineri 09:00 - 20:00
+40 727 336 825 (DENTAL)
[email protected]
SUGESTII ȘI RECLAMAȚII:
[email protected]