Servicii

Calitatea materialelor si cunostintele medicilor sunt garantia unor lucrari de succes!

+40 727 336 825 (DENTAL)

ORTODONȚIE

Ne bucurăm că tot mai multe persoane trec peste impedimentul estetic și se hotărăsc să-și pună aparat dentar, pentru a corecta problemele de ocluzie sau cele estetice. În clinica noastră găsești aparate fixe și mobile, mai vizibile sau mai puțin vizibile, potrivite pentru orice tip de problemă ortodontică.

Cele mai frecvente probleme ortodontice

 • Dinții înghesuiți
  Această problemă apare atunci când maxilarul este prea mic și dinții nu au suficient spațiu de desfășurare sau când maxilarul este de dimensiuni normale, însă dinții sunt supradimesionați. Crește riscul cariilor și al gingivitelor pentru ca e dificil să faci un periaj corect. În timp, dinții pot ajunge să se abrazeze (uzeze) din cauza contactelor dentare incorecte.
 • Dinții prea depărtați
  În acest caz, spațiile dintre dinți sunt foarte mari, pentru că dinții sunt foarte mici în raport cu maxilarul. Multe danturi prezintă un spațiu mai mare doar între incisivii centrali – numit diastemă (zis și strungăreață) sau, doar între dinții laterali, caz în care avem treme. Spațiile interdentare mari te pot incomoda la nivel estetic și îți pot provoca unele dificultăți de pronunție.
 • Dinții ieșiți în afară
  Dinți de iepure, așa cum sunt numiți, mai puțin elegant, incisivii centrali atunci când sunt ieșiți în exterior. Pot fi vulnerabili în caz de lovire, fiind mai expuși față de restul dinților și, în unele cazuri, mai pronunțate, pot împiedica închiderea completă a gurii.
 • Ocluzia inversă
  Când dinții inferiori ajung să îi acopere pe cei superiori avem o mușcătură inversă. Cauzele pot fi legate de dezvoltarea insuficientă a maxilarului superior sau invers, de dezvoltarea excesivă a mandibulei.
 • Ocluzia deschisă
  La mușcătură, între dinții superiori și cei inferiori rămâne un gol, aflat de obicei în zona frontală. Pe lângă aspectul inestetic, problema trebuie corectată pentru că, în timp, dinții care se ating cel mai des și care suportă toată greutatea se vor uza. Aspectele deranjante sunt de obicei proiecția salivei în timpul vorbirii și modificarea pronunției.

La ce să te aștepți de la tratamentul ortodontic

1. Ca să faci lucrurile ca la carte, înainte de a veni la ortodont te invităm la o consultație stomatologică generală, mai ales dacă au trecut mai mult de 6 luni de la ultima vizită la dentist. Nu toate cariile dor și chiar dacă dinții sunt sănătoși, înainte de montarea unui aparat dentar se recomandă întotdeauna să faci un detartraj.

2. Controlul ortodontic propriu-zis constă într-o primă evaluare, în care medicul nostru ortodont îți va face o serie de radiografii și fotografii pentru a observa cât mai în detaliu poziția dinților. Îți va lua și o amprentă dentară. Cu ajutorul acestora, va întocmi un dosar ortodontic pe care îl va studia, până la următoarea vizită, pentru a găsi cel mai potrivit plan de tratament.

3. La a doua consultație, de obicei, discutăm planul și opțiunile de aparate dentare. Alegem aparatul și stabilim etapele de tratament. După montarea aparatului, va fi nevoie să revii la fiecare 3-4 săptămâni pentru a verifica evoluția poziției dinților și pentru a ajusta aparatul. După fiecare ajustare, e posibil să ai o mică sensibilitate și o senzație de presiune pe dinți, cu care te vei obișnui în timp.

4. În funcție de problema pe care o corectăm, aparatul poate fi ținut între 12 și 24 de luni. Chiar și acest timp este mic, în comparație cu toți acei ani în care dinții au fost obișnuiți să stea în poziția inițială greșită. De aceea, după scoaterea aparatului, va fi nevoie să porți un aparat de contenție (numit și retainer) - un dispozitiv mult mai puțin vizibil decât aparatul dentar, ce poate fi, de asemenea, fix sau mobil. Rolul lui este să mențină rezultatul obținut cu atâta muncă, dezvățând de tot dinții de vechiul lor obicei.

Aparatele noastre dentare

Aparatul dentar fix metalic

Acesta este aparatul dentar clasic, format din bracketuri metalice (acele mici bucățele de metal fixate pe fiecare dinte), arc (sârma care unește bracketurile și a cărei presiune influențează deplasarea dinților) și ligaturi elastice sau metalice (unesc firul ortodontic de fiecare bracket).

Avantaje

 • Este fixat pe dinți, deci te scapă de grija aplicării zilnice;
 • Poate fi purtat la orice vârstă (dacă există dinți permanenți), chiar și în cazul unor malocluzii pronunțate;
 • Este eficient, iar rezultatele sunt de durată;
 • Costurile sunt mai mici față de alte tipuri de aparate.

Dezavantaje

 • Este vizibil, fiind fixat pe exteriorul dintelui.

Aparatul dentar fix ceramic

Este format din aceleași componente ca aparatul fix metalic, însă bracketurile sunt fabricate din ceramică, iar elasticele dintr-un material transparent. Arcul este metalic, însă el poate fi și de culoare albă.

Avantaje

 • Mai puțin vizibil datorită materialului de culoare similară cu cea a dinților.

Dezavantaje

 • Mai puțin rezistent față de aparatul metalic;
 • Trebuie purtat o perioadă mai lungă decât aparatul metalic;
 • Costurile sunt mai mari față de aparatul metalic.

Aparatul dentar fix ceramic cu slot metalic

Are același set de componente ca aparatul fix metalic, îmbinând estetica aparatului ceramic cu eficiența celui metalic.

Avantaje

 • Are arcuri metalice, care îl fac mai eficient decât aparatul ceramic simplu.

Dezavantaje

 • Este cel mai scump dintre aparatele fixe.

Aparatul dentar mobil Invisalign

Acest aparat funcționează după un principiu diferit față de aparatele fixe și poate fi purtat doar în anumite cazuri. Dacă este potrivit pentru tine, se stabilesc o serie de etape ale deplasării dinților spre poziția dorită, iar apoi se confecționează câte un aparat pentru fiecare etapă - similar ca aspect cu o gutieră. Fiecare astfel de gutieră ajută dinții să migreze, până la următoarea etapă, în care înlocuiești gutiera. În acest caz, primești toate gutierele acasă și le poți schimba chiar tu.

Avantaje

 • Aparatul se poate îndepărta de fiecare dată când ocazia o cere;
 • Este un aparat dentar invizibil – fabricat dintr-un material de silicon transparent, care îl face greu de observat;
 • Necesită vizite la dentist mult mai rare decât în cazul aparatelor fixe.

Dezavantaje

 • Poate corecta doar anumite tipuri de probleme;
 • Perioada de tratament este mai lungă decât în cazul aparatelor dentare fixe;
 • Costurile sunt mult mai mari decât în cazul tuturor celorlalte aparate.

PROGRAMARI Clinica

Ca să eviți să aștepți la telefon, lasă-ne datele tale împreună cu intervalul orar în care ai putea veni la o consultație și te vom contacta noi pentru a confirma programarea.


030231 București, zona Universitate, Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev nr. 7
Luni - Vineri 09:00 - 20:00
+40 727 336 825 (DENTAL)
[email protected]
SUGESTII ȘI RECLAMAȚII:
[email protected]