Servicii

Calitatea materialelor si cunostintele medicilor sunt garantia unor lucrari de succes!

+40 727 336 825 (DENTAL)

PEDODONŢIE

Pedodonția sau stomatologia pediatrică reprezintă o ramură a medicinei dentare ce se ocupă cu prevenirea și depistarea afecțiunilor dentare la copii cât și cu tratamentul acestora.

In timpul creșterii, copilul trece de la dentiția temporară, ce cuprinde cei 20 de dinți de lapte, la dentiția mixtă când apar pe arcadă pe lângă dinții de lapte și dinții permanenți tineri, iar în final ajunge la dentiția permanentă ce cuprinde cei 28 (32) de dinți definitivi (peste vârsta de 12 ani). 

"Dinții temporari (dinții de lapte) au o mare importanță atât în dezvoltarea dinților permanenți, procesele carioase netrate la dinții temporari putând afecta dezvoltarea ulterioară a celor definitivi cât și dezvoltarea armonioasă a copilului, acesta putând să efectueze o masticație adecvată și să articuleze corect cuvintele. Tratamentele profilactice (fluorizări, sigilări ale șanțurilor și fosetelor) efectuate din timp cât și controlul regulat la medicul pedodont, prin crearea unei relații de prietenie între pacient-copil și medic duc la prevenirea acestor inconveniențe. Este foarte important că micuțul să se acomodeze treptat cu aparatura din cabinet și cu medicul înaintea oricărui tratament, de aceea recomandăm ca primele vizite să fie făcute la o vârstă cât mai fragedă."

Dr. Monica Balica

PROGRAMARI Clinica

Ca să eviți să aștepți la telefon, lasă-ne datele tale împreună cu intervalul orar în care ai putea veni la o consultație și te vom contacta noi pentru a confirma programarea.


030231 București, zona Universitate, Piața Rosetti, Blvd. Hristo Botev nr. 7
Luni - Vineri 09:00 - 20:00
+40 727 336 825 (DENTAL)
[email protected]
SUGESTII ȘI RECLAMAȚII:
[email protected]